Sunday, December 18, 2011

Uusi kahviblogi

Ihmiskunta on hakenut virkistystä kasveista jo vuosituhansien ajan. Etelä-Amerikasta ovat peräisin kaakao ja yerba maté, tee tulee Aasiasta ja kahvi alun perin Afrikasta. Eurooppalaiset ovat tarttuneet näihin kaikkiin ja levittäneet niitä edelleen muihin maanosiin.

Tämä kulttuurihistoriallisesti mielenkiintoinen ilmiö on jäänyt aika vähälle huomiolle, ainakin kulttuurihistorian yleisesityksissä. Sen vuoksi olen ajatellut kirjoittaa kulttuurihistorian graduni kahvin ja muiden nautintojuomien historiasta.

Tarkka aiheenrajaukseni on vielä aikalailla hakusessa. Toivon kuitenkin, että lähikuukausina asia alkaa kirkastua tämän blogin avulla. Yritän jatkossa kirjoittaa blogiin suhteellisen säännöllisesti erilaisia huomioita ja muistiinpanojani, jotka sivuavat tätä kiinnostavaa kulttuurihistoriallista teemaa.

Tässä alkuviikkoina yritän hahmotella aluksi ihan itselleni kahvin ja muiden nautintoaineiden historian suuria linjoja. Ennen hyvän yleiskäsityksen saamistahan on aivan turha pureutua detaljeihin.

Sen kummemitta puheitta taidan kaataa itselleni kupillisen kaakaota.

No comments:

Post a Comment